Обявената частична мобилизация в Русия означава признание за провала на започнатата

...
Обявената частична мобилизация в Русия означава признание за провала на започнатата
Коментари Харесай

Тагарев: Частичната мобилизация в Русия е признание за провала на военната операция в Украйна

Обявената частична готовност в Русия означава признание за неуспеха на започнатата специфична военна интервенция в Украйна. Руските сили са принудени да отстъпват под украинския напън. Това мнение изрази пред БНР проф. Тодор Тагарев, някогашен министър на защитата, боен специалист.

 

Владимир Путин внезапно сменя наратива – от събаряне на нацисткия режим в Киев до днешната теза, че би трябвало да се запази суверенитетът и териториалната целокупност на Русия, счита Тагарев.

 

Според него анализите, които предвещават процеси на разпад в Русия, се употребяват от съветското управление за пояснения като заплаха от Запада, каквато по думите му няма.  

 

" Въпросът е кое той смята, че е териториална целокупност на Русия. Той включва тук Крим, можем да бъдем уверени, и предизвестените резултати от подправените референдуми, готвени за идната седмица. "

 

Проф. Тагарев е на мнение, че съветският президент е в невъзможност, а Русия губи част от окупираните територии всеки ден ", само че още известно време той може да съумее да намира вътрешна поддръжка в съветското общество.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР